Elsőéveseket köszöntöttek a PTE Gyógyszerésztudományi Karon

2024. október 3.

Szeptember 24-én ünnepélyes keretek között köszöntötték a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán az elsőéves gyógyszerész és biotechnológus hallgatókat. Az esemény nem csupán a tanévkezdést jelentette, hanem egy új hagyomány kezdetét is. 

A hallgatók átfogó tájékoztatástkaptak a tanulmányi osztálytól, a tanulmányi rend, az adminisztrációs teendők és az egyéb fontos tudnivalók mellett a kar vezetői és az intézetek képviselői is bemutatkoztak, így a hallgatók közvetlenül is megismerkedhettek azokkal a szakemberekkel, akik tanulmányaik során végigkísérik őket.

Az elsőévesek névre szóló kitűzőt és köszöntőkártyát kaptak ajándékba, melyek azonnal az összetartozás érzését erősítették bennük. Az esemény egyik legmeghatározóbb eleme a Rókus utcai campus K épületének “Collaboratory” hallgatói közösségi terében elhelyezett „életfa” bemutatása volt, ami egy teljesen új kezdeményezés.

Ez nemcsak a kar közösségi életének szimbóluma, hanem a hallgatók egyetemi útját is jelképezi. Az elsőéves hallgatók a neveikkel ellátott leveleket az életfa ágaira helyezték fel, amelyeket a tanulmányaik végén, a diplomaosztót követően levehetnek és magukkal vihetnek. Helyükre az új tanulók nevei kerülnek majd, ezzel is szimbolizálva a Kar hallgatói közösségének folyamatos változását.

Az ilyen közösségi élmények, valamint a kialakuló hagyományok segítik, hogy az egyetemi élet ne csupán a tanulásról szóljon, hanem az összetartozásról és a közös élményekről is, mely kiemelt fontosságú a PTE Gyógyszerésztudományi Karon.

 

Elsőévesek köszöntője a PTE GYTK-n a 2024/25-ös tanévben